Uncategorized

D-vitamin og barn.

Det er spesielt viktig at barn får i seg nok vitamin D, da de er avhengige et sterkt skjelett som vokser normalt. Vitamin D minsker risikoen for benbrudd, noe barn er kritisk utsatt for, på grunn av det høye aktivitetsnivået barn er i. Med nok D-vitamin vil barn utvikle et sterkt og sunt skjelett, som er av kritisk nødvendighet når de vokser opp. Dette vil være et gode for barna når de er voksne. Derfor er det høyst nødvendig med nok vitamin D i barns kosthold.
Barn fra 0 – 2 år trenger mer vitamin D enn eldre barn, da de er spesielt skjøre i sine to første leveår. Dette er perioden hvor kroppen utvikler motoriske evner, og det er høyst nødvendig med et sterkt skjelett for å utføre dagliglivets utfordringer for de aller minste, som å lære seg å gå og fungere på egenhånd uten hjelp. For denne aldersgruppen er anbefalt dagsdose 10 mikrogram, som skal tilføres allerede fra barnet er fire uker gammelt. Denne gruppen mennesker blir spesielt skjermet for sollys, og har derfor ekstra behov for tilførsel av vitamin D fra andre kilder.
Fra barn er 2 år har kroppen utviklet seg nok til at dagsbehovet ikke lenger er like stort. Den anbefalte dagsdosen med vitamin D fra 2 år og oppover er på 7,5 mikrogram, men det er i like stor grad viktig at man får i seg den daglige dosen hver eneste dag. Inntaket av nok vitamin D gjennom livet kan forhindre utviklingen av benskjørhet når man blir eldre. Det er derfor en veldig kritisk del av kostholdet og det er avgjørende at man starter tidlig. Alle mennesker, barn som voksne, ha behov for nok D-vitamin. Det er viktig at barn lærer gode rutiner og lærer om riktig kosthold, derfor er tilførsel av vitamin D fra de er små noe man bør legge vekt på.

Related Posts