Uncategorized

Hva er D-vitamin?

D-vitamin et fettløselig provitamin. Det vil si at kroppen selv omdanner vitamin D til kalsium i tarmene. Det finnes flere ulike former for vitamin D. Den typen kroppen selv danner i huden når man utsettes for sollys er den typen man kaller provitamin. Man skiller også D3 og D2, hvor D3 er vitamin D fra fet fisk, mens D2 er vitamin D fra planter. Det finnes derfor flere kilder til vitamin D. Hovedkilden er sollys, deretter kommer fisk, og så kommer smør og margarin. Vitamin D har en av de viktigste funksjonene for menneskekroppen. Det styrker skjelettet og tenner, men også immunforsvaret (mangelsymptomer.net).d vitamin mannen
Vitamin D hjelper immunforsvaret å beskytte kroppen mot sykdommer og andre trusler. Immunforsvaret er kroppens viktigste forsvar mot ytre påvirkninger, derfor er det spesielt viktig med nok tilførsel av vitamin D, slik at immunforsvaret fungerer optimalt og klarer å holde forsvaret oppe. Det er nødvendig å ta vare på sin egen kropp og holde den frisk og sunn, derfor trenger man vitamin D i sin daglige kost. Vitamin D er bra for kroppen på så mange måter, og om man skal velge et vitamin man særlig vil legge vet på å få nok tilførsel av, bør det være vitamin D.
Vitamin D har blitt påvist å motvirke flere sykdommer mennesker blir utsatt for, samt noen krefttyper. Det foregår stadig mer forskning på hva potensialet til dette supervitaminet er. Teknologien for forskning blir bedre for hvert år som går, og forskningen tar derfor nye vendinger hele tiden. Vitamin D er konstatert å ha flere positive virkninger på kroppen, og ikke bare på spesielle områder, men også på helsen totalt sett. Ved mangel på vitamin D vil også musklene være utsatt for slitasje og skade, som ved nok tilførsel av vitamin D ville vært unngått. Vitamin D har, som vi ser her flere veldig viktige funksjoner for kroppen.

Related Posts