Om Oss

D-vitamin har hovedsakelig en virkning på skjelett og tenner. I tarmene omdannes vitamin D til kalsium, som styrker og nærer både skjelett og tenner, som er avhengige av kalsium. Kalsium på den andre siden fungerer derimot ikke optimalt uten tilførsel av vitamin D, på samme måte som D-vitaminets funksjon forsvinner uten kalsium. De utfyller hverandre ved at de virker sammen.
Det er viktig å holde skjelettet sterkt og friskt, nettopp for å forhindre benskjørhet når man blir eldre. Eldre mennesker er mer utsatt for benskjørhet enn yngre mennesker og trenger mer tilførsel av vitamin D, men det betyr ikke at det er mindre viktig med nok tilførsel av vitamin D når man er yngre. Hele livet vil man ha behov for vitamin D, fordi det er en såpass nødvendig del av kostholdet til mennesker.


For folk som lever i sydligere strøk av verden er det enklere å tilføre kroppen nok vitamin D, fordi de blir mer eksponert for sollys, som er kroppens naturlige kilde til vitamin D. Nordmenn og folk fra andre nordlige land har derimot et større behov for selv å passe på at kroppen får nok av det den trenger hver dag. Derfor anbefaler myndighetene å spise fet fisk minst to-tre ganger i uken, og helst mer. Dette burde ikke være vanskelig for folk flest, men for de som ikke er spesielt begeistret for fisk, finnes det gode alternativer i kosttilskudd.
D-vitamin er ikke bare viktig for å skjelett og tenner, men det har også påvirkning på energinivået i kroppene. Et daglig inntak av vitamin D forbedrer prestasjonsevnen og gir kroppen mer energi til å utføre hverdagens utfordringer. Vitamin D fører til en sterkere kropp og et sterkere sinn, og dette vil også ha påvirkning på fordøying, da vitaminer og mineraler fører til en sunnere kropp og mer fornøyd kropp.